גיבוי של אנשי קשר ו/או יומן
הדרך היעילה, הבטוחה והרשמית לגבות את אנשי הקשר שלכם, היא הסינכרון התמידי לחשבון הgmail שלכם. סינכרון לחשבון הgmail מקל מאד במעבר בין מכשירים, בשחזור מידע וכדומה.
בקצרה, אתם פשוט דואגים שאנשי הקשר שלכם יישמרו ברשת ולא רק על מכשירכם.
גם את היומן שלכם מומלץ לנהל בסינכרון מלא ליומן בחשבון הgmail שלכם, ניתן כמובן לנהל כמה יומנים עם כמה חשבונות gmail.
בסינכרון קבוע אין צורך לבצע גיבוי מידי תקופה, המידע מסתנכרן ומגובה במיידי עם כל שינוי במכשיר.
דרך נוספת לגבות אנשי קשר, היא אופציה מובנית באנדרואיד.
כנסו לאנשי הקשר, לחצו על תפריט, תמצאו שם ייצוא לזכרון המכשיר.
מערכת האנדרואיד יודעת ליצור קובץ גיבוי של כל אנשי הקשר, את הקובץ יש לשמור על המחשב, או להעביר למכשיר אחר, ולבצע את התהליך ההפוך "ייבוא מקובץ".
גיבוי אנשי קשר
העברת אנשי הקשר מהאאוטלוק לג'ימייל
גיבוי של אימליים
הודעות מייל יושבות על השרתים, אין צורך בגיבויים.
גיבוי של הודעות SMS
יש מבחר אפליקציות שיודעות לגבות הודעות SMS, הפופולרית והטובה שבהן היא SMS Backup & Restore. אפליקציה שמגבה את כל ההודעות לקובץ, ניתן לשמור את הקובץ על המכשיר, ולשחזר ממנו, ניתן גם לשלוח את הקובץ לענן בDropBox או Google Drive.
גיסוי של תמונות
את התמונות שלכם תעבירו למחשב, או לכרטיס זכרון חיצוני. חברו את המכשיר למחשב, פיתחו את המחשב שלי, שם תראו את המכשיר כדיסק און קי, ותעבירו ב"העתק" "הדבק" למחשב.
גיבו של וואטסאפ
ניתן לגבות את הודעות הוואטסאפ שלכם, בתפריט התוכנה עצמה. הגדרות, הגדרות שיחה, גיבוי שיחות. התוכנה שומרת את קובץ הגיבוי בתיקיית וואטסאפ במכשיר, ובהעברת התיקיה למכשיר אחר, התוכנה תשאל אתכם בעת ההתקנה הראשונית אם ברצונכם לשחזר את ההודעות.
גיבוי וואטסאפ באנדרואיד
גיבוי של אפליקציות
כאן מתחילה הבעיה.
מגוון אפליקציות בgoogle play מציעות גיבוי לאפליקציות. מה שמעניין בעיקר, זה לא רק הגיבוי לאפליקציות עצמן, אותם ניתן להתקין מחדש בכל שלב, אלא המידע שצברתם באפליקציה – גיבוי לאפליקציה כולל המידע שלכם בה.
לשם המחשה, אפליקצייה שמנהלת לכם את הדיאטה, תרצו לגבות גם את הנתונים שהזנתם באפליקציה. שחזור האפליקציה ללא הנתונים לא שווה לכם המון.
האפליקציות שיודעות לגבות את המידע שבאפליקציות שלכם דורשות הרשאות ניהול לקבצים שלכם, מה שנקרא בשפה המקצועית root.
הטובה והותיקה שבהן היא Titanium Backup.
זאת יודעת לגבות הכל בכל, ראו כאן. (מדריך יועלה בקרוב).
הגירסה החינמית נותנת בשחזור קישור למרקט, ולאחר מכן מאפשרת שחזור המידע של מהאפליקציה.
גם כאן, את קבצי הגיבוי תוכלו להעלות לענן בDropBox או Google Drive, קחו בחשבון שמדובר בקבצים כבדים, עם הרבה תעבורה.
גיבוי של תמונת וקבצי וידאו
אופציית גיבוי נוספת קיימת באנדרואיד, והיא גיבוי כל תמונת המערכת, כשהיא נעשית מחוץ למערכת ההפעלה.
בשפת העם: "גיבוי נאנד". (nandroid).
גיבוי זה נעשה בעיקר בכדי להחזיר את המכשיר למצבו הנוכחי, לפני נסיונות אלו ואחרים, כמו צריבת רום או כל נסיון אחר שעלול להסתיים במכשיר שלא מצליח להעלות את מערכת ההפעלה, או אז, נשחזר את הגיבוי נאנד מחוץ למערכת ההפעלה.
הגיבוי והשחזור נעשים לאחר התקנת recovery מותאם למכשיר, מעלים את המכשיר למצב recovery (נחוץ למערכת ההפעלה), ושם תמצאו את אפשרויות הגיבוי והשחזור.
חובה לציין, כי שחזור מגיבוי כזה מחזיר הכל לקדמותו, בדיוק כפי שהיה בעת השחזור. לא מתאים למי שמעוניין בגיבוי עבור עדכון קושחה, מכיון שהשחזור יחזיר את המכשיר לקושחה הקודמת, זו שהיתה בעת הגיבוי.
למרות שכך, ישנה דרך בכל זאת לשחזר מגיבוי נאנד, חלקים נצרכים, ללא שיחזור כל המערכת, בעזרת אפליקציה שיודעת לנתח קבצי img.
האפליקציה יודעת לנתח את הקבצים שהnand בונה, ולשחזר חלקים מהם. תוכלו לבחור בשחזור אפליקציות מתוך רשימת האפליקציות שבגיבוי, כולל אפשרות בחירה בשחזור האפליקציה עצמה, המידע שהיא כוללת או שניהם. שחזור sms, אנשי קשר, הגדרות wifi וסימניות אינטרנט.
התוכנה מגיעה בגירסה חינמית הכוללת שחזור של 5 אפליקציות בפעם אחת, אם תהיה לכם סבלנות לשחזר בכל פעם 5 אפליקציות, תסדרו ללא רכישת הגירסה המלאה.
חפשו AppExtractor במרקט.